Flickorna från bygden

Allt det vackra fångar vi med kameran

Glöggmingel med pepparkaksgrissini

Kategori: Bakning, Jul, Recept

Fjärde advent!
Kanske samlar du dina nära och kära för en kväll med provsmakning av julgodiset?
Eller på årets glögg? 
 
Ofta vill man gärna ha lite snacks och tilltugg till glöggen.
Här kommer ett enkelt recept om du fått över lite pepparkaksdeg från bakningen.
 
Pepparkaksgrissini med ädelostdipp
 
1 paket färdig pepparkaksdeg (ca 500g)
200g ädelost
1 ½ dl créme fraiche
100 g philadelphiaost
 
Sätt ugnen på 200grader. 
Kavla ut degen och skär remsor som är ca 2cm breda.
Rulla remsorna så att de får en rundad, avlång form.Lägg remsorna på ett bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min.
Mixa ädelost,cremefraich och philadelphia till en röra och använd sedan som dipp till pepparkaksgrissini.
 
 
Fourth Sunday of Advent!
Maybe you gather your family for an evening of tasting of Christmas candy?
Or at this year's mulled wine?
Often you want to be happy to have some snacks and snacks for the mulled wine .
Here's a simple recipe if you got over the little gingerbread dough from baking.
 
Pepparkaksgrissini with blue cheese dip
 
1 packet of ready gingerbread dough (about 500g )
200g blue cheese
1 ½ cup crème fraiche
100 g of cream cheese
 
Heat the oven to 200 degrees. Roll out the dough and cut strips about 2cm wide . Roll the strips so that they have a rounded,oblong form.Put the strips on a baking paper covered plate.
Bake in center of oven about 8 minutes.
Mix blue cheese, cremefraich and Philadelphia into a mess and then use as a dip for pepparkaksgrissini .
 
 
Kommentera inlägget här: